Dispecerat

0724-299.614
0244-700.840

Achizitii publice

SC Hidro Prahova SA Ploiesti achizitioneaza produse si servicii in conformitate cu prevederile OUG nr.34/2006 . Procedurile de cerere de oferta si licitatii , pentru produse care au o valoare peste 30.000 Euro , sunt anuntate prin Serviciul Electronic de Achizitii Publice . 
 
Pentru produsele care au o valoare cumulata sub pragul de 15000 Euro achizitia se efectueaza direct prin selectii de oferte care sunt transmise prin e-mail achizitii@hidroprahova.ro .
Apa Pluviala

In localitatile din aria de operare a S.C. Hidro Prahova S.A , pentru zonele care au retea de canalizare, apele provenite din precipitatii (apa „meteo” sau  „pluviala”) sunt preluate si transportate prin reteaua de canalizare si deversate in emisar.

La prestarea acestui serviciu intervin costurile de preluare, transport, întreţinere şi reparare a sistemului de canalizare, inclusiv taxa de deversare în efluent, platita către Compania Nationala Apele Romane.

Potrivit legislaţiei în domeniu (Ordinele ANRSC nr. 88 si 90/2007), cCantitatea de apa meteorica preluată de reţeaua de canalizare se determina prin înmulţirea cantităţii specifice de apa meteorica, comunicată de A.N.M. pentru luna anterioară emiterii facturii, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-1:2006.

De exemplu,  pentru luna octombrie 2012, Administratia Nationala de Meteorolgie a comunicat urmatoarele cantitati de precipitatii:

Statia meteorologica

Localitati

Oct. 2012

Oct. medie

Campina

Campina, Breaza Baicoi

28,6 l/mp

45,4 l/mp

Sinaia

Azuga, Busteni, Sinaia, Comarnic

56,4 l/mp

86,8 l/mp

Ploiesti

Plopeni, Urlati, Mizil

18,1 l/mp

34,2 l/mp

( *Pentru localitatile Slanic si Valenii de Munte , unde nu exista Statie Meteorologica cantitatea de precipitatii poate fi asimilata cel putin cu cea raportata la Statia Campina.)

Cantitatea de apa facturata de catre S.C. Hidro Prahova S.A. pentru toti utilizatorii din aria de operare este de 0,2/mc/mp/an, cantitate care se imparte in 12 transe si se facureaza lunar, pentru a preintampina fluctuatiile  mari ale volumelor de apa in functie de regimul precipitatiilor. Rezulta, astfel, o cantitate lunara de 16,7 l/mp/luna care corespunde unor coeficienti minimi de scurgere .

Aceasta cantitate este prevazuta si in art. 11. pct. 3 din Contractul de Furnizare/Prestare a Serviciului Public de Alimentare cu Apa si de Canalizare.

             S.C. Hidro Prahova S.A. aplica aceeasi cantitate tuturor utilizatorilor , indiferent de regimul pluviometric al zonei in care se afla acestea, pentru a nu crea discriminare intre utilizatori, avand in vedere faptul ca practica un pret unic pentru apa potabila furnizata si un pret unic pentru apa uzata preluata la canalizare.