Societatea HIDRO PRAHOVA SA, operator regional al sistemelor publice de apă și canalizare în județul Prahova, reia cu insistență apelul adresat abonaților din aria de operare, în special celor din mediul rural, de a renunța definitiv la utilizarea resurselor existente de apă potabilă pentru activitățile agricole sau de grădinărit. Apa potabilă trebuie să fie folosită numai pentru consum personal, igienă sau alte activități gospodărești !
Societatea HIDRO PRAHOVA SA, operator regional al sistemelor publice de apă și canalizare în județul Prahova, a înaintat astăzi, 23 martie 2021, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova”, toată documentația necesară în vederea adoptării unei decizii pentru anularea “taxei pe apa pluvială” din facturile clienților persoane fizice și asociațiilor de proprietari.
Procedurile au fost demarate la inițiativa președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, care a anunțat că aceste costuri vor fi eliminate din facturile prahovenilor abonați HIDRO PRAHOVA.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA, operator regional al sistemelor publice de apă și canalizare în județul Prahova, este în măsură să comunice faptul că râul Prahova nu a fost poluat în urma incidentului produs la Stația de Epurare Sinaia, în cursul nopții de 21.02.2021.
Conform probelor de apă recoltate atât de operatorul HIDRO PRAHOVA SA, cât și de Administrația Națională Apele Române – SGA Prahova, din “efluentul Stației de epurare și din râul Prahova, amonte și aval de gura de deversare a apelor uzate din Stația de epurare Sinaia, toți indicatorii de calitate analizați s-au înscris în limitele maxim admise”, conform autorizației în vigoare.
Concluziile au fost incluse în Nota de constatare a Administrației Naționale Apele Române – SGA Prahova, încheiată în 4.03.2021, în urma controlului efectuat pe amplasamentul Stației de epurare a orașului Sinaia și pe râul Prahova, în zona riverană acesteia.
Documentul precizează faptul că, în urma analizării probelor de apă prelevate atât în data de 22.02.2021, cât și în data de 25.02.2021, în secțiunile amonte, gura de deversare și aval față de Stația de epurare Sinaia, se poate constata că nu a fost influențată calitatea râului Prahova de evacuarea Stației de epurare Sinaia. În consecință, la adresa operatorului HIDRO PRAHOVA SA nu a fost aplicată niciun fel de sancțiune.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA, operator de servicii publice pentru alimentare cu apă în județul Prahova, în calitate de beneficiar, anunță încheierea procedurilor de recepție finală pentru Stațiile de Epurare Ape Uzate din orașele Vălenii de Munte, Mizil și Urlați, investiții ce vor deservi o populație de aproximativ 48.000 locuitori echivalenți din cele trei zone urbane.
Operatorul HIDRO PRAHOVA SA marchează astfel finalizarea Contractului de Lucrări CL3 - ”Reabilitare și extindere SEAU în orașele Vălenii de Munte, Mizil și Urlați, Jud. Prahova”, derulat în cadrul Proiectului “Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”. (continuare…)
HIDROPRAHOVA a reuşit o adevărată perfomanţă la nivel naţional. În ciuda birocraţiei şi a diverselor impedimente, a reuşit să construiască în şase ani, simultan, cinci staţii de epurare.
“HIDRO PRAHOVA derulează investiții majore în Mizil”
Invitați: Adrian Semcu, director general al societății HIDRO PRAHOVA SA și Silviu Negraru, primarul orașului Mizil
Moderator: Oana Stoica
Societatea Hidro Prahova derulează în acest moment lucrări ample de extindere a rețelei de apă și canalizare, în mai multe localități din Prahova. Aproape 2 milioane de euro vor fi investiți și la Mizil, acolo unde, în special vara, au existat probleme cu alimentarea apei, din cauza consumului foarte mare.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA realizează analize fizico-chimice si bacteriologice pentru apă potabilă, prin laboratoarele specializate din Câmpina, Sinaia (Oppler) si Fântânele (Mizil), pe bază de comandă sau cerere, din partea tuturor celor interesati. Probele vor fi prelevate de solicitanti din surse proprii, în conditii comunicate în prealabil de către personalul de laborator.
Laboratoarele Societatea HIDRO PRAHOVA SA sunt înregistrate la Ministerul Sănătătii, în vederea efectuării monitorizării de control a calitătii apei potabile. Procedurile de verificare se derulează în conformitate cu programele de monitorizare prevăzute de legislatia în vigoare.
În plus, calitatea apei produse si distribuite de Societatea HIDRO PRAHOVA SA este verificată si prin Directia de Sănătate Publică Prahova, care efectuează analize fizico-chimice si bacteriologice, conform monitorizării de audit. Valorile indicatorilor de calitate pentru apa potabilă trebuie să se încadreze în prevederile Legii apei potabile nr.458/2002, completată si modificată prin Legea 311/2004.
Pentru monitorizarea calitătii apei la iesirea din statia de tratare, frecventa de prelevare a probelor si parametrii indicatori pentru monitorizarea de control se realizeaza în functie de volumul de apă mediu produs în mc/zi. În privinta monitorizării apei la consumator, prelevarea probelor va depinde de numărul locuitorilor din zona de distributie.